Tuesday, 13 January 2009

aarrggghhHHHHHHHH watttt the Hell..!!!!!!!!!!!!!!!!

grrHHgg !@##$%^&*()_!!! this morning hampir2 accident!!

It happened when this stupid bus (shown on pic) talampau kalam kabut.. I was heading to my office this early morning... biasala trafik jam sana sini kan, I was @ the trafik lite fosang (tengah berhenti ikut lampu isyarat merah) d depan saya ni, itu bus, bus warna biru.. Kolej bla bla bla punya bus).

Then when the t.lite turned green, at my lane stucked tia bulih jalan, so d kanan lane bulih2 la jalan but kena HATI HATI, so when i saw di side mirror lane kanan free, pasang la signal ni mo p kanan... yeh yeh yeh dpt masuk.. THEN SUDDENLY....

ni bus ntah mo tunjuk Hero kali, tanpa tinguk2 kiri kanan terus masuk pigi kanan (amboi amboii mentang2 kereta sia kecil ja) nahhHHHH apa lagi, saya TER STOPPP!! di tengah2 petak kuning gara2 ni bus basarr, saya honn poonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ntah tu bus dingar ka tidak tu (keta kicil kan), wwahhhaHHHHHHHH kurang asam !!!! grahHHHHHHhsshh... ooh my oh my.... aiyaa bus napa la ko buat gitu awal2 pagi ni,

nahh teringat mo kasi blog (lol). Dua gambar ni ja sa sempat ambil tu pun guna hp N70. geram nyaa.....



Hello bus, don't put others life in danger !!!


Minta maaf la sepa2 kenal ni bus driver tapi bikin panas ba! dia buat tu jalanraya dia yg punya!

So all the driverss (including me) hati hati d jalanraya.. tinguk2 jalan, guna la signal sebaik baik nya, inda kira di jalan raya sibuk ka, inda sibuk ka, guna ja jgn malu malu... (masih geram niii), mo p kiri ka kanan ka tinguk2 dulu di side mirror kereta, ingat ingatlah orang orang tersayang because...YOU CAN MAKE A DIFFERENCE!

7 comments:

Mouren said...

No kereta tu kasi jelas sikit, baru ngam Wj!!!...Biar dia tau, dia driver paling 'pames' di Blog...budu punya driver...bawa kenderaan untuk pelajar lagi tu...risk other people life.

Kimora said...

astaga wen...ya berhati2 kita di jalan raya.

Cath J said...

Yaaa...berhati2...bus kau tu mesti berhati2....errrrr...yg memandu sambil ambil photo tu pun...ada jg risk sikit lol.....apa2 pun yg penting u tak kena lah....Thank God!!

psssttt...kau kejar kah tu bus?...hehehheheh

sHeiLa said...

huuhhuu..ni kaalau ko guna keta sa lagi yang lebih kecil dari keta ko, mmg tu bas raduuuuuuuuuuuu jak tu..

mimang kurang ajar ba ni pemandu2..sorry to say la,if penangites pnya mini bus driver lagi,astagaaaaa..siok2 tu jalan raya 2 lane,dorang p kasi jadi 3 4..nda lagi tu.heh..suda tu ada passengers di dalam (yang penuh sesak) dorang racing2 lagi..

Curvy Snapper said...

Wendy, everywhere is like that.. they don't care about other people safety. Some people are very selfish. Thank God you are safe. Just be calm okay. God bless you.

SJB said...

relaxxxxxxx

wendi said...

Mk, memang sa mo ambi tu no.keta tapi tengah2 driving juga, tia juga la bulih terkejar

Kimora, betul tu...

Cj, haha ada la juga siikit siiiiikit sa kejar tu bus (geram kan)

sHeila, ya ba betul tu ko cakap (utk para 2 tu) , syukur la sa teda apa2, kalo indaa susah susah lagi kamurang datang p lawat saya... yaiiiii palis palisssssssssssssssss!!!!

Curvy Snapper, ya thank you, you too take care, God Bless !

SJB, ya ni la ni tarik nafas panjang panjangggg...