Tuesday, 7 July 2009

sedih..sedih dan teramat sedih

Got this from Berita Harian Online ...

500,000 kakitangan awam berisiko guna kereta lama !!!


"KUALA LUMPUR : Cuepacs mendedahkan sebahagian besar daripada kira-kira 500,000 kakitangan awam Kumpulan Sokongan Dua yang menggunakan kenderaan berharga kurang RM10,000 menghadapi risiko tanggungan jika terbabit kemalangan kerana tidak dilindungi insurans."

Gulppp!!!! waduh, susahlah macam ni kan... macamana la tu??? err.. tak kan la kereta lama ni kena buangkan sedangkan enjin masih OK! aircorn masih OK! tayar masih OK! radio masih OK! pendek kata SEMUANYA OK!!!

Bayangkan lebih dari 100,000 kereta lama kena buang, bukan membazir kah tu, selepas tu ada juga (mungkin) ada orang ambil kesempatan curi part-part kereta yang MASIH OK masih boleh digunakan semula (recycle).. nahhh!! sama juga guna part lama-lama ni....

Macamana lah kalo orang yang TIDAK MAMPU beli kereta baru ni? (mcm saya lah [T _ T] )

Ada lagi petikan dari tu Berita Harian :

"Omar berkata jika syarikat insurans terus berdegil, CUEPACS akan meminta kerajaan campur tangan dalam isu berkenaan kerana ia membabitkan kepentingan rakyat berpendapatan rendah"

SAYA SOKONG!!!
Bah!! Campur tangan lah demi kebaikan rakyat juga!!

Saya berharap dan sungguh-sungguh berharap, pihak-pihak yang berkenaan, cari lah jalan YANG TERBAIK bagi menyelesaikan masalah ini.. bukan kami tidak bayar.. kami bayar bah!!!

6 comments:

Mauve Ocean Blue said...

Ya bah..kami bayar baitu...

sHeiLa said...

erm..sa kumpulan mana ar? hahaha..kerja gov tapi blum tau leveling ni ba..hikihkhikh

atukei, dorang ingat gov pakai keta mewah2 ka? de eii..kita bayar cukai suma juga ma.ada ka pilih kasih mcm tu..

malaysia malaysia..

wendi said...

MK = ya ba

wendi said...

sHeiLa = ya tu la tu, mo driving pun takut takut ni... nasib baik sa tia pandai drive p keningau ooooohhh, ntah tambah la begagar naik tu bukit kimanis huhuhuuwahhHHHHHHHH!!! hari hari tengok perkembangan berita di TV3....

Cath J said...

Ye ke??? Betul ke kereta tu OK... selalu ja sia dgr masuk 'ward' ;-p

wendi said...

CJ = ya memanglah sometimes kita punya keta kena masuk 'ward' juga tapi pointnya di sini ialah tu ba yg mcm kereta2 lama ni (mcm sia punya tu kan..) teda insuran suda, dlm news ckp la.. so if anything happen to me (palis palis) nahh teda insuran to cover lorr...